Zo kun je samen je relatie redden

Een relatie hebben is niet altijd even makkelijk. Soms kunnen er meningsverschillen of onenigheden ontstaan. Desondanks zullen jullie samen door één deur moeten, dus is het zaak om deze onenigheden samen op te op te lossen. Wanneer je er namelijk mee blijft zitten, zullen ze zich op blijven stapelen totdat de emmer niet meer voller kan en overloopt. In deze blog lees je hoe je je relatieproblemen samen aan kan pakken.

Praat erover

Voor een relatie geldt hetzelfde als voor zo veel andere dingen: communication is key. Wees dus eerlijk en open naar je partner over waar je allemaal tegenaan loopt. Dit geldt zowel voor problemen die veroorzaakt zijn door je partner als door externe factoren. Wanneer je bespreekt waar je allemaal mee zit, kan je partner zijn of haar gedrag aanpassen of in het laatste geval rekening houden met hetgeen waar je mee zit en je hierin steunen.

Geef elkaar de ruimte

Wanneer het even niet zo goed gaat in je relatie, kan het wonderen doen om elkaar even een tijdje minder te zien. Eén van de twee kan bijvoorbeeld even een tijdje ergens anders gaan wonen om even tot rust te komen en tijd voor zichzelf te hebben en de gedachten op een rijtje te zetten. Maar het kan ook minder extreem, zo kan je bijvoorbeeld allebei een avondje met je vrienden spenderen in plaats van samen. Wanneer je niet constant meer op elkaars lip zit, zal je je partner gaan missen en je zijn of haar goede kanten beter herinneren in plaats van je continu te irriteren aan kleine dingen.

Ga in relatietherapie

Natuurlijk is het het fijnste wanneer je je relatiestruggles met z’n tweeën op kan lossen, maar niet in alle gevallen is dat mogelijk. Dan kan het verstandig zijn om samen in relatietherapie te gaan. Een relatietherapeut vormt namelijk een onafhankelijke derde partij. Samen zullen jullie bespreken waar jullie allemaal tegenaan lopen en hoe dit opgelost kan worden. Zo zullen jullie bijvoorbeeld ingaan op signalen van conflict, zodat ruzie voorkomen kan worden. Het kan echter lastig zijn om de drempel van relatietherapie over te gaan, want het is namelijk heel normaal dat je het moeilijk vindt om je intieme problemen met een wildvreemde te bespreken. De relatietherapeut zal er echter alles aan doen om je je op je gemak te laten voelen en een open sfeer te creëren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *