Weer gelukkig in je relatie

relatie therapie

We weten allemaal dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in je relatie. Na de roze wolk land je weer op aarde en komt ook het dagelijkse leven weer naar voren. Sommige fases in je leven leggen veel druk op je relatie. Jonge ouders hebben vaak nauwelijks tijd voor zichzelf, laat staan voor elkaar. Het moment dat je je werkzame periode afsluit of je kinderen uit huis gaan, is voor je relatie weer zoeken naar een nieuwe balans. Ook geldproblemen, een overlijden van een naaste of een onvervulde kinderwens leggen druk op je relatie. Zo zijn er tal van gebeurtenissen in je leven die maken dat je relatie even niet zo lekker loopt. Soms is er geen duidelijk aanwijsbare reden waarom het even wat minder gaat. Je voelt je niet gelukkig in je relatie, maar je weet niet waarom. Communicatie is in veel gevallen de sleutel. Kunnen jullie hier wel wat hulp bij gebruiken? Relatietherapie Amersfoort biedt graag de helpende hand.

Communicatie binnen je relatie

Communiceren lijkt zo eenvoudig, maar dat is het helemaal niet. Iedereen communiceert op zijn eigen manier. Waar jij veel praat vanuit je gevoel, is je partner misschien veel rationeler. Het begint ermee, dat je de ander en ook jezelf accepteert en respecteert. Ook als je al lang bij elkaar bent, blijft het belangrijk om aandacht te besteden aan een goede communicatie. Praten is niet altijd makkelijk, waar de één dit geen probleem vindt, gaat de ander het liever uit de weg. Als je wel met elkaar in gesprek gaat, probeer je elkaar niet te onderbreken. Je praat altijd vanuit je eigen behoeften en gevoelens. Bedenk dat het er niet om gaat je partner te overtuigen. Probeer niet alleen te luisteren naar je partner, maar hem of haar ook echt te begrijpen. Vertel je partner wat je echt dwars zit en draai er niet om heen. Als je dat doet, is de kans groter dat je partner je ook begrijpt. Vaak zijn er vaste patronen ontstaan binnen jullie relatie en loopt elke poging tot een gesprek uit op ruzie of eindigt in stilzwijgen. De afstand tussen jullie wordt zo alleen maar groter en daar word je zeker niet gelukkiger van. Relatietherapie Amersfoort is een goede optie om het geluk weer terug te vinden.

relatie therapie

Wat kan Relatietherapie Amersfoort voor jullie betekenen?

Een relatietherapeut heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van stellen met problemen in hun relatie. Relatietherapie hoeft echt niet altijd de laatste strohalm te zijn. Het is zelfs beter om in relatietherapie te gaan als de problemen nog niet zo groot zijn. Het is dan makkelijker om tot een oplossing te komen. De problemen die stellen ervaren zijn heel divers. Van overspel en een gebrek aan vertrouwen tot een gevoel van niet meer gelukkig zijn in je relatie. Jullie maken eerst een afspraak voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreekt de relatietherapeut met jullie de problemen waar jullie tegenaan lopen in jullie relatie. Op basis van de analyse van deze problemen gaan de therapiesessies van start. In gesprekken van meestal anderhalf uur komen jullie tot de kern van jullie problemen en krijgen jullie de kans om allebei jullie gevoelens uit te spreken. De relatietherapeut geeft hier alle ruimte voor. Ook krijgen jullie praktische tips waar jullie zelf mee aan het werk gaan. De therapie is kortdurend. Met datgene wat jullie geleerd hebben, kunnen jullie zelf weer verder. Wonen jullie niet in de omgeving van Amersfoort? Ook op andere plekken in Nederland staan relatietherapeuten tot jullie beschikking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *