Sporten en gezondheid

voetbal

Hoe kun je zo lang mogelijk gezond blijven? Heb je hier eigenlijk wel invloed op? Het antwoord is ja. Door te bewegen (sporten) verklein je de kans op verschillende ziektes. Dat zien we nu ook terug met het coronavirus. Sterke mensen hebben vaak geen last van het virus. Zij ervaren slechts milde klachten. Heb je momenteel milde klachten en ben je benieuwd of je het coronavirus hebt? Voer dan een coronatest uit. Dit kun je doen bij How Are You Diagnostics. Hier kun je tevens terecht voor een PCR test met certificaat. Afijn, terug naar het hoofonderwerp.

Sporten is goed voor je mentale gezondheid
Wanneer je sport, draait het voornamelijk om lichaamsbeweging. Verschillende onderzoeken hebben echter aangetoond dat sport ook een positieve invloed heeft op je mentale gezondheid. Door regelmatig te bewegen kun je de kans op depressiviteit en angstgevoelens verkleinen. Ook is sport goed om stress te voorkomen of te verminderen. Wanneer je sport, ben je even met niets anders bezig dan het uitoefenen van een aantal bewegingen.

Sport is ook goed voor je sociale leven
Er zijn sporten die je in je eentje uitoefent. Maar er zijn er ook zat die je in groepsverband doet. Denk bijvoorbeeld aan voetbal, hockey, volleybal of korfbal. Sociale contacten kunnen een positief effect hebben op je gezondheid.

Sport voorkomt chronische ziekten
Mensen die sporten, zijn minder snel vatbaar voor verschillende ziekten. Hart- en vaatziekten kunnen bijvoorbeeld voorkomen worden door voldoende te bewegen. Ook voorkom je diabetes en verschillende soorten kanker.

Sporten? Gewoon doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *