Snel van je klachten af

pijn

Heb je een nekhernia dan is het niet gek dat je veel pijn hebt, een tussenwervelschijf puilt hierbij uit in de nek. Vaak zijn slijtage of overbelasting een reden dat dit optreedt, een tussenwervelschijf heeft een zachte kern. Is de buitenste laag van de schijf beschadigd, dan drukt de kern tegen de zenuwen aan wat pijn veroorzaakt. Bij heliosklinieken.nl werken specialisten die je snel en verantwoord van je klachten af kunnen helpen, hierdoor kun je weer vrij bewegen zonder pijn te ervaren.

Meest voorkomende symptomen

Een van de meest voorkomen symptomen is uitstraling naar de armen bij een nekhernia, waarbij er krachtverlies en een tintelend gevoel in de vingers optreedt. Maak je een bepaalde beweging met de nek, dan kunnen deze klachten verergeren. Maar het is ook mogelijk dat je pijn hebt bij je schouderblad, het bewegen van de lichaamsdelen rond de nek kan nog maar beperkt. Het gebruik van de armen of handen kan ook als moeilijk worden ervaren. Zo zijn er een reeks aan mogelijke klachten die op kunnen treden, hiervoor is goed onderzoek nodig.

nekhernia

Onderzoek

Natuurlijk moet er een nauwkeurig onderzoek worden gedaan naar de klachten, om een goede diagnose te kunnen stellen. Naast een nekhernia kan het namelijk ook iets ander zijn, er wordt onder andere bekeken welke beperkingen er zijn voor de dagelijkse activiteiten en welke pijn hiermee gepaard gaat. Aan de hand van scans wordt er geprobeerd te achterhalen waar de klachten vandaan komen, en nog belangrijker wat hieraan gedaan kan worden. Is de diagnose gesteld dan kan er een plan van aanpak opgesteld worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *