Ouder aan het worden? Zo creëer je een fijne slaapkamer!

slapen slaapkamer

Wanneer je op leeftijd bent, ga je steeds meer nadenken over de veiligheid, comfort en gemak in je eigen huis. Als senior wil je zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er meerdere tips die je toe kunt passen. In deze blog delen we een aantal tips om de slaapkamer zo comfortabel mogelijk in te richten. 

Hoog laag bed

We beginnen met een hoog laag bed (ook wel ‘seniorenbed’ genoemd). Heb je moeite om in- en uit bed te stappen? Door een bed met hoog-laag functie aan te schaffen, is het voortaan weer eenvoudig om zelfstandig je bed in te stappen en weer te verlaten. Een hoog laag bed zorgt er ook voor dat je altijd eenvoudig je eigen bed op kunt maken (zonder daarbij te hoeven bukken). Dit voorkomt belasting van de rug. Tegenwoordig ziet een hoog laag bed er erg luxe uit. Bovendien zijn er bedrijven (zoals Well-Fair) die het hoog laag bed volledig op jouw lichaam afstemmen. Zo weet je zeker dat je kunt blijven genieten van een optimale nachtrust. En een goede nachtrust staat garant voor een uitgeslapen en fit gevoel. Een echte must-have is de slaapkamer! 

Automatische verlichting (in- en uitstappen van het bed)

Een val in huis zorgt bij veel senioren voor gebroken botten. Dit doordat ze ‘s nachts bijvoorbeeld het bed uitstappen zonder verlichting. Als senior duurt het een stuk langer om te herstellen van een botbreuk. Door voor automatische verlichting te zorgen, voorkom je dat je midden in de nacht valt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *