Neem meer tijd voor jezelf met deze tips

Soms kan het lastig zijn om tijd vrij te maken voor jezelf. Het dagelijks leven vraagt veel van ons. Toch is het nodig om tussendoor ook voor voldoende ontspanning te zorgen. Zo leeg je je hoofd en kom je even helemaal tot rust, zodat je er daarna weer goed tegenaan kunt. Onderstaande tips helpen je bij het realiseren van meer tijd voor jezelf.

Zet het in je agenda

Dit klinkt misschien gek, maar het kan goed zijn om tijd voor jezelf in te plannen en dit in je agenda te noteren. Als je dit niet doet, bestaat de kans dat er iets op je pad komt waardoor je avondje me-time niet door kan gaan, terwijl je daar eigenlijk juist zo’n behoefte aan had. Door tijd te blokken in je agenda zorg je ervoor dat je er eigenlijk niet onderuit kunt, omdat het daardoor een serieuze afspraak wordt die je liever niet verplaatst.

Verwerk me-time in je dag

Wie zegt dat je alleen ‘s avonds na het werk tijd voor jezelf vrij moet maken? Ook gedurende een werkdag kun je prima wat tijd inlassen voor jezelf. In plaats van een boterham eten aan je bureau, is het goed om even een wandeling te maken of op een andere manier tot jezelf te komen. Soms moet je nu eenmaal even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek van het leven, zodat je jezelf weer even op kunt laden.

Sluit je dag ontspannen af

Heb je een heftige dag achter de rug? Sluit de dag dan zo ontspannen mogelijk af. Geniet van je heerlijke rvs regendouche van https://www.mastello.nl of ontspan in bad (als je die hebt). Ook is het goed om iets rustgevends te doen voor het slapen, zoals een boek lezen, schilderen of puzzelen met een rustgevend muziekje op de achtergrond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *