Je tong verzorgen doe je zo!

Om je mond goed te reinigen en gezond te houden, poetsen mensen hun tanden en spoelen ze de mond goed na met mondwater, mede voor een frisse adem. Bij het reinigen van de tanden hoort echter ook het schoonhouden van het tandvlees en de tong want ook daarop kunnen bacteriën achterblijven. Op de tong kan, indien je deze niet goed schoonhoudt, een witte waas ontstaan waardoor je een vieze smaak in je mond krijgt of een slechte adem.  

Pak het probleem bij de bron aan 

Een vieze tong dien je dus zoveel mogelijk te voorkomen en als je er toch last van hebt, kun je deze het beste goed schoonmaken. De witte aanslag op de tong wordt veroorzaakt door bacteriën. Als je iets eet of drinkt blijven daar wel eens restjes van achter, ook op je tong. En in deze vieze restjes nestelen de bacteriën zich natuurlijk het liefst. Om van de witte waas af te raken en de vorming van bacteriën zo effectief mogelijk aan te pakken, kun je voor je tong gebruikmaken van een speciale tongschraper.  

Gebruik een goede tongschraper 

Je kunt je tong wel reinigen met een tandenborstel maar daarmee raak je niet op alle plekjes, simpelweg omdat je er niet bij kunt. Met een speciale tongschraper kun je wel overal bij en wordt de hele tong gereinigd en kun je er alle bacteriën goed mee te lijf gaan. Je schraapt er als het ware de bacteriën mee van je tong af zodat deze verdwijnen en de witte waas plaatsmaakt voor een gezonde, roze tong. Er zijn diverse soorten tongschrapers te koop dus kijk altijd even goed welke jou het meeste aanstaat voordat je er eentje koopt. Je kunt online ook testresultaten raadplegen zodat je weet welke tongschraper als beste uit de test is gekomen.  

Verzorg je tong goed met meerdere producten 

Het is verstandig een tongschraper in combinatie met een goed reinigende gel of speciale tongreiniger te gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat je mond helemaal schoon en fris wordt. Gebruik een mondspoeling nadat je met de tongschraper doende bent geweest zodat alles wat je los geschraapt hebt, ook echt uit je mond verdwijnt. Deze spoeling zorgt ook meteen voor een frisse adem. Er zijn pakketten te koop waarin diverse mondverzorgings-producten zitten die je met elkaar kunt gebruiken. Dit geldt ook voor mondschrapers in combinatie met mondwater en reinigers. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *