Hoe onderhoud jij je tanden op de juiste manier?

pexels-cottonbro-6502748

Iedereen weet dat je je tanden goed moet verzorgen om gaatjes of andere problemen met je gebit te voorkomen. Maar niet verzorgt zijn tanden op de juiste manier. Als je je tanden niet goed verzorgt moet je vaker naar de tandarts in Meppel. Ervaar je problemen met je gebit? Ga dan naar Mondaat dat is een tandheelkunde orthodontie praktijk. Hierdoor ben je altijd op het juiste adres. 

Je moet twee keer per dag minimaal twee minuten poetsen. Dit is de beste manier om je tanden te verzorgen, je poetst niet te lang in een keer en niet te kort. Twee minuten is lang genoeg om alle tanden schoon te maken en hierbij schaadt je de tanden niet. Ook gaat de fluoride in de tandpasta pas na twee minuten werken. Wij adviseren om een elektrische tandenborstel te gebruiken dit zorgt namelijk voor minder tandplak en minder kans op tandvleesontsteking. 

Gebruik ook tandpasta met fluoride, deze stof zorgt er namelijk voor dat je tanden minder kwetsbaar zijn voor bacteriën en zuuraanvallen. Spoel niet te lang na het poetsen van je tanden, dit zorgt er namelijk voor dat de fluoride niet wegspoelt. 

Vergeet niet de tong te poetsen, op je tong blijven net als op je tanden bacteriën zitten. Deze bacteriën veroorzaken onder andere een slechte adem en kunnen je tanden aantasten. Maak ook gebruik van flossdraad, stokers en ragers, dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën tussen je tanden blijven zitten. Het voorkomt gaatjes, ontstekingen en andere gebitsproblemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *