Hoe houd jij je tanden gezond?

Gezonden tanden

Als je iemand ontmoet begint contact vaak met een lach of een gesprek. De eerste indruk is hierbij de belangrijkste factor, daarom willen mensen een mooi gebit hebben. Witte rechte tanden geven zelfvertrouwen en maakt het makkelijker om contact te maken. Wil jij je tanden mooi en gezond houden? Ga dan regelmatig naar de tandarts in Meppel bij Tandartspraktijk De Wijk. Voor rechte tanden ben je bij de ortho aan het juiste adres. Maar je moet ook zelf goed voor je tanden zorgen, lees daarom dit artikel om erachter te komen wat je moet doen om je gebit gezond te houden. 

Poetsen

Iedereen weet dat je je tanden goed moet poetsen, maar niet iedereen doet dit. Sommigen poetsen te weinig, terwijl anderen juist te veel poetsen. Poets daarom twee keer per dag ongeveer twee minuten je tanden. Zo blijven je tanden gezond en worden ze niet aangetast door bacteriën of teveel poetsen. 

Als je je tanden hebt gepoetst stoppen de meeste mensen met poetsen. Wat veel mensen alleen niet weten is dat je ook je tong moet poetsen. Op je tong blijven namelijk ook bacteriën achter die je tanden aantasten en slechte adem veroorzaken. Poets daarom ook zachtjes je tong.

Juiste spullen

Het is belangrijk om de juiste spullen te gebruiken bij het tandenpoetsen, gebruik daarom een elektrische tandenborstel en tandpasta met fluoride. Een elektrische tandenborstel is veel effectiever dan een handtandenborstel. Het zorgt ervoor dat er meer tandplak wordt verwijderd en je minder kans hebt op een tandvleesontsteking. Fluoride zorgt ervoor dat je tanden en kiezen minder vatbaar zijn van zuuraanvallen van bacteriën. Spoel je tanden daarom niet teveel uit met water na het poetsen, zo spoel je namelijk de fluoride weg.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *