Drugsverslaving aanpakken

Een drugsverslaving is niet niks. Hoewel drugs misschien onschuldig lijken, omdat ze plezier kunnen brengen en ontspannend kunnen werken, zitten er grote risico’s verbonden aan het gebruik van drugs. Zo kunnen drugs permanente schade veroorzaken aan je algehele gezondheid, en wanneer eenmaal  je verslaafd bent, kunnen ze voor veel problemen zorgen in je dagelijkse leven. Je hele bestaan draait dan alleen nog maar om die drugs. Bij veel drugs raak je dan ook lichamelijk én geestelijk verslaafd eraan. Dit maakt dat een drugsverslaving een van de moeilijkste verslavingen is om van af te komen.

Soorten drugs

Bij Connection SGGZ kun je geholpen worden voor verschillende soorten drugsverslavingen. De ene drug is de andere niet en elke persoon is ook anders, waardoor het behandelplan om af te kicken van drugs voor iedereen anders is. Connection SGGZ kan je helpen bij de volgende soorten drugsverslavingen:

  • Cocaïneverslaving;
  • Cannabisverslaving;
  • Speedverslaving;
  • Ketamineverslaving
  • MDMA-verslaving;
  • 3MMC-verslaving;
  • Medicijnenverslaving.

Wat men niet moet vergeten, wanneer er sprake is van een drugsverslaving, is dat niemand er zelf voor kiest om verslaafd te raken aan drugs. Verslaving is een ziekte, en hoewel het vaak onschuldig begint, kan men, voor ze er zelf erg in hebben, de controle verliezen en verslaafd raken. Het is daarom belangrijk om hulp te zoeken wanneer je denkt verslaafd te zijn. Van een verslaving is sprake als je structureel drugs gebruikt en het je zelf niet of nauwelijks lukt om te stoppen. Je zit dan voor je gevoel in een vicieuze cirkel opgesloten.

Samen kun je meer dan alleen

Als je dan denkt dat je een drugsverslaving hebt, en je wilt stoppen maar dat lukt je alleen niet, is het belangrijk om hulp te zoeken. Ga in gesprek met iemand die je vertrouwt en die jou kan helpen; die jou een duwtje kan geven in de juiste richting. Het feit dat je op zoek gaat hulp is de belangrijkste stap die je kan zetten. Samen met die persoon kan je de stap zetten naar contact met Connection SGGZ. Connection SGGZ is gespecialiseerd in het behandelen van drugsverslavingen en samen met jou kijken ze naar wat jij nodig hebt om een leven zonder drugs terug te krijgen. Zet die stap om hulp te vragen en je hebt je eerste stap naar een drugsvrij en volwaardig leven al gezet. Een goed (dapper) begin is het halve werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *