Alles wat je moet weten over de shampoo cap

Grote kans dat je er al eens van gehoord hebt, maar veel weet je er niet over: een shampoo cap. Vraag jij je soms af hoe je het haar van je ouders kunt blijven wassen, terwijl ze niet mobiel genoeg meer zijn om onder de douche of in bad te kunnen? Daarvoor is de shampoo cap er. Deze cap bevat shampoo en conditioner waarmee het haar wassen van een bedlegerig of immobiel persoon gelijk een stuk makkelijker gaat. Nog meer informatie en voordelen van de shampoo cap, vind je hieronder.

Hoe gebruik je een shampoo cap?

Een shampoo cap bevat dezelfde soort shampoo en conditioner als die je normaal zou gebruiken om het haar mee te wassen. Er is geen extra water nodig om de shampoo cap te gebruiken. Als eerste haal je de cap uit de verpakking en plaats je deze op droog haar. Voor extra comfort kun je de cap in de verpakking eerst nog opwarmen in de magnetron. Wanneer de cap goed zit, masseer je de producten in op de hoofdhuid. Dit moet gedaan worden voor ongeveer drie minuten. Door het plastic laagje aan de buitenkant blijven de handen van de verzorger schoon en droog. De hoofdhuid en het haar moeten goed gemasseerd worden, zodat al het vuil loskomt en het product goed kan inwerken. Na drie minuten wordt de cap van het hoofd afgehaald. Het product hoeft daarna niet uitgespoeld te worden. Wanneer het haar en de hoofdhuid helemaal droog zijn, kan het haar voorzichtig doorgekamd worden. Hierna kan het in model worden gebracht.

De voordelen van de shampoo cap

Vooral voor immobiele en bedlegerige patiënten is de shampoo cap ideaal. Er zijn geen andere hulpmiddelen, zoals water, nodig voor het gebruik van de cap. Ook is het product erg handig in gebruik en hoeft de verzorger geen tot weinig fysieke inspanning te leveren. Niet alleen is de shampoo cap handig voor gehandicapte of minder zelfstandige personen, maar ook voor op vakantie kan de cap ideaal gebruikt worden. Bij bijvoorbeeld een campeertrip waarbij er geen water aanwezig is, maar je toch schoon wilt blijven, kun je een shampoo cap ook gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *